Wednesday , September 20 2017
Home / Top / Upwork SEO Skill Test Answer (Full Answer Sheet)

Upwork SEO Skill Test Answer (Full Answer Sheet)

Upwork SEO Skill Test Answers Sheets

NOTE: When You Start Upwork SEO Skill Test, Before Visit This Page & Type Ctrl+f  Then You Saw a Search Box . Upwork Skill Test Question Test Last Tow Word Type in Search Box Then Press Enter. Now you See Full Qus & Answer.

1. For maximum potential visitor traffic, if you could choose just ONE search engine to optimize your Web site for, which should it be?

Answers:

• Ask

Google

• Yahoo!

• Bing

2. Google can index the information inside of an iFrame

Answers:

• False, Google does not recognize the information inside of iFrames.

• True, content within an iFrame is visible on your site therefore Google can index it.

3. What is the meaning of the term “H1” tag?

Answers:

• It stands for Heading Level 1.

• It stands for Highly Important.

• It stands for “First Header.”

• Its origins are not known.

4. Which of the following URLs would be the best choice of structure for both the search engines and humans?

Answers:

• http://www.company.com/O0553?id=973&cat=229

• http://www.company.com/seo/sitearchitecture

• http://www.company.com/973

• http://www.company.com/category/229/article/973

5. What is sitemap.xml?

Answers:

• Sitemap helps in easy crawling of all the pages of a website.

• Helps end-user to find all the pages of a website.

6. What is a 404 page?

Answers:

• A page that is designed for viewing on mobile devices.

• A page that is designed to be 404 pixels high.

• A page that is designed to be 404 pixels wide.

• A page listing telephone numbers in the 404 area code.

• A page that shows up when the selected page is not available.

7. Which of the following is a SEO best practice?

Answers:

• Choose a title that effectively communicates the topic of the page’s content

• Choose a title that no relation to the content on the page.

• Use a default of vague title like “Untitled” or “New Page 1”.

• Skip the title tag all together.

8. Which of the following is beneficial to the search engine optimization of a specific web page?

Answers:

• placing content you want indexed in search engines within a <noframes> tag in a frame-style Web page

• having the web page embedded in a Flash file

• using more JavaScript on the web page

9. SEO skills are only used for Google.

Answers:

• False. SEO skills are used primarily for paid for advertising.

• False. SEO skills are used for all dominant search engines worldwide.

• True. SEO skills are only reflected on Google.

• False. SEO skills are primarily used for web hosting companies.

10. How do you submit an XML sitemap to Google?

Answers:

• Using a Submitter tool

• Via Google Analytics

• By emailing Google Support

• You can’t. Google will crawl it for themselves.

• Via Google Webmaster Tools

11. What are the “best practice(s)” for the TITLE tags on your web pages?

Answers:

• Describe the actual contents on the page.

• Give each page a unique TITLE tag.

• Keep the TITLE tags short.

• Don’t stuff unnecessary keywords into the TITLE tags.

• All of these

12. Does Google use social metrics to influence search rankings?

Answers:

• Yes

• No

13. _______ is the name for the Google search filter designed to penalize over-SEO’d sites.

Answers:

• Porpose

• Penguin

• Pinwheel

• Peking

• Paddle

14. True or False: Creating descriptive categories and filenames for the documents on your website can not only help you keep your site better organized, but it could also lead to better crawling of your documents by search engines.

Answers:

• False

True

15. What is a White Hat SEO?

Answers:

• Writing religious content for a website with spiritual keywords.

• Following guidelines and ensuring content has followed the terms and conditions.

• Sending out spiders to track your web searches.

16. Which of the following statements is correct with regard to the images within a webpage?

Answers:

• Image maps should be used while including the images

• Important keywords related to the image should be placed in the ALT text

• Images should always be kept close to the top of a webpage

• Images cannot be spidered by the search engines

17. Which of the following strategies produces the most valuable links for SEO?

Answers:

• Commenting on blog posts on other sites.

• Buying links from sites.

• Creating great content on your site to which others want to link.

• Getting listed in directories.

18. True or False: Only Keywords are part of SEO.

Answers:

• True. Keywords are what contribute to a high rank on a web search.

• True. Keywords are the only thing I need to let people find me on the internet.

• False. Optimizing a website may involve editing content, indexing activities, backlinks/inbound links, coding, etc.

19. If you find that people are accessing the same content through muliple URLs,

Answers:

• be happy that they are accessing your pages in a variety of ways.

• Create a pop-up and let the user know they came to your site incorrectly.

• setting up a 301 redirect from non-preferred URLs to the dominant URL is a good solution.

20. Can I promote my PDF content for SEO purpose ?

Answers:

• No

• Yes

21. Which is a best practice for creating URL names?

Answers:

• Use incremental numbers to name each successive page.

• Use real words in the URL name.

• Make your URL names longer to be more descriptive.

• URL names don’t matter since they do not show up in search engines.

• Include session IDs in the URL name.

22. Can you test you robots.txt file via Google?

Answers:

• Yes! It Can be checked

• No tool available.

• No there is no way to check Google only read robots.txt file.

• Different types has different bots.

23. Which is more likely to have a positive impact on a page’s search engine rankings?

Answers:

• 1 link each from 10 different websites with related content.

• 10 links from 1 website with related content.

24. What should you avoid when writing a description META tag?

Answers:

• Generic descriptions like “My Web Page”

• Descriptions that contain all of the visible text from the page.

• Descriptions that have nothing to do with the actual page content.

• Descriptions that are nothing but keywords.

• All of these

25. What should you always do if you use images for your navigation buttons?

Answers:

• Make sure the image file name is descriptive of what the link is.

• Make the text color lighter than the background color on the buttons so the robots can use the contrast to scan the text.

• Use sanserif fonts for the text on the buttons so the robots can scan the text.

• Use the ALT attribute of each image to include relevant descriptive text.

• Include a JavaScript in the HEAD section that identifies all of the graphic image links in your page.

26. How many Disallow: lines can be included in a single entry in a robots.txt file?

Answers:

• 1

• 4

• 16

• Unlimited

• None of these

27. Google AdWords:

Answers:

• Are bid on by setting a maximum amount you will pay per click to determine ranking.

• Can be managed by setting a maximum amount you want to be charged per day.

• All of these

• Incurs charges based on when people actually click on the links.

• Uses reserved slots that show up at the top and side of the Google search results.

28. Why is the ‘alt’ attribute important for SEO?

Answers:

• It can give you “link juice”.

• Helps web pages load faster by rendering text instead of images.

• Helps search engines understand content in an image.

• Allows you to specify what pixel size you want the image to be indexed at.

• Provides a more optimized page to be given to crawl bots.

29. Social media has no effect on SEO.

Answers:

• False

• True

30. Which site should you connect your website with to improve your SEO?

Answers:

• None of these

• Facebook

• Google+

• Twitter

• All of these

31. Why should your URLs be words that make sense and not coded strings of characters?

Answers:

• URLs are listed with search engine results and should be understandable.

• All of these

• Actual words provide additional information someone searching.

• Actual words are easier for others to link to.

• Actual words are easier to remember and share.

32. What will cause a 404 page to display?

Answers:

• All of these

• A user mistypes a URL.

• A user enters only part of a URL.

• A user clicks on a broken link.

• A page has been deleted from the web site.

33. What is Keyword Stuffing?

Answers:

• A coding tool designed to help people with disabilities find your page faster

• Loading your web page with content from other sites

• Loading a webpage or meta tags with keywords.

34. Which of the below relate to off page SEO?

Answers:

• ALT tag

• Meta Description tag

• None of the options are correct

• H1 tag

35. Finding the right keywords to target is critical to your online success. Which of the following strategies should be a part of your keyword selection process?

Answers:

• Choose specific, not generic keywords.

• All of the choices.

• Do a search on Google for your desired keywords. Review the top ranking sites to see if you can find additional keywords for which you’d also like your site to rank well for.

• Put yourself in your customer’s shoes by asking, “What problem does my product or service solve for my typical customer?”

36. SEO is best used for?

Answers:

• Improving the quality of your website

• Driving web traffic to your website

• Selling keywords and guaranteeing page rank

37. Google’s Panda, Penguin and Hummingbird search algorithm updates are a move by Google to

Answers:

• police the web of black hat marketing techniques.

• make SEO difficult to accomplish due to encrypted search term results.

• show sites with relevant, original, high-quality content in search results.

• show only W3C validated XHTML and HTML5 sites in SERP’s.

• punish and eradicate all Affiliate Marketing sites.

38. When permanently moving content from one webpage to another, you should…

Answers:

• use a 302 redirect.

• manually transfer the content and delete the old webpage.

• use a 301 redirect.

39. Which of these categories of tools would NOT be used by someone for ethical SEO?

Answers:

• Automated forum posters (e.g. Xrumer)

• Rank trackers (e.g. WebCEO, Rankwatch)

• Content management systems (e.g. Drupal, Joomla, WordPress)

• Social media account management (e.g. Hootsuite, Co-tweet)

• Web analytics (e.g. Google Analytics)

40. SERP stands for?

Answers:

• Search Engine Reference Pages

• Search Engine Reference Protocol

• Search Engine Results Pages

• Search Engines Reading Protocol

41. Which of the following will get your web site banned from Google?

Answers:

• Cloaking to present different text to search engines than to users

• JavaScript redirects to send users somewhere other than where the search engines go

• Doorway pages to manipulate search engine ranking

• All of these

• JavaScript to present different text to search engines

42. How long does it take to rank #1 with Google

Answers:

• Next Month

• Overnight if you’re willing to pay

• Depends on various factors

• Next Year

43. What does SEO stand for:

Answers:

• Search Engine Order

• Strategic Engineering Optimization

• Search Engine Optimization

• Strategic Engineering Order

44. Is SEO a one-time event?

Answers:

• No, SEO requires a long-term commitment.

• Yes, it only requires an initial setup.

45. What should you take into account when putting text on your page to improve indexing on a search engine?

Answers:

• Having relevant words on the page

• Including relevant words in the ALT tags

• Including relevant words in the page title

• Placement of the relevant words on the page

• All of these

46. Which of the following factors influence ranking?

Answers:

• All of these

• Website loading speed

• Keywords in domain name

• Incoming and outgoing links

47. Why are meta tags important in relation to SEO?

Answers:

• Meta tags aren’t important in relation to SEO.

• Because search engines will ignore your site completely without them

• Because your site won’t be W3C compliant without them.

• Because a search engine may use them as snippets for your pages.

48. Writing content for SEO must be repeated at least 20 times on your website for ranking.

Answers:

• True. In order for search engines to find you, you must repeat the content on your pages.

• False. You should write only a few sentences for each page.

• False. This is considered deception and your page ranking might be reduced or removed.

49. On Google, what is PageRank?

Answers:

• A term related to .mil web sites.

• Where a site listing shows up after a search query.

• An evaluation of the importance of a page on a site based on the number of genuine links from other sites to it.

• The first-, second- and third-level hierarchies of the pages in a web site based on the navigation the crawler finds.

• Where a site is listed in the top three results based on how much you paid in your AdWords campaign.

50. Which is more likely to have a positive impact on a page’s search engine rankings?

Answers:

• 10 links each from 10 different sites

• 5 links each from 5 sites

• 10 links from 1 site

• 3 links each from 7 sites

51. Which of these is NOT a type of conversion traceable in Google Analytics?

Answers:

• Reading a specified element of content during the visit

• The number of pageviews in the visit

• The duration of the visit

• Visiting a specific URL during the visit

52. True or False: SEO depends only on keywords for ranking.

Answers:

• False, keywords are taken by many sites, so it doesn’t have a significant effect on rank.

• False, ranking depends on how many people have viewed your website.

• False, keywords are just one element of SEO ranking.

• True, ranking depends entirely on the detail of the keywords.

53. URL’s with words that are relevant to your site’s content and structure are friendlier for visitors navigating your site. With that, you should:

Answers:

• use lengthy URLs with unnecessary parameters and session IDs

• choose generic page names.

• create a simple directory structure that organizes your content well.

• use excessive keywords like “baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.htm”

54. <meta name=”robots” content=”noindex,nofollow”> tells google’s robot that

Answers:

• you do not want the page indexed and links are not to be followed.

• you do not want the page meta description used in SERP results.

• links are not to be followed.

• the page should be indexed and the links followed.

• you do not want the page indexed.

55. How many User-Agent: lines can be included in a single entry in a robots.txt file?

Answers:

• None of these

• 1

• Unlimited

• 4

• 16

56. How should keywords be used to influence SEO?

Answers:

• Repeat important keywords multiple times to show relevance.

• Skip down several lines below the bottom of the screen and include another copy of your keywords at the far bottom of your page.

• Use different, and fewer, keywords on each page that are relevant to that page and not just a long list of sitewide keywords.

• Don’t worry about keywords since they are no longer used by any search engines for indexing.

• Include all of your keywords on each page to show relevance through the links.

57. What should you do when designing the links on your site to improve a robot’s ability to search and index your site?

Answers:

• Use animated GIFs instead of Flash buttons when you want to add animated effects to your navigation.

• Don’t use rollover buttons, just use single graphic images for your buttons.

• Don’t use animated buttons, just use single frame graphic images for your navigation.

• Design your graphic rollover buttons to be controlled by CSS instead of JavaScript.

• Include static text links that can reach each page in your site.

58. What does the Google Analytics program do?

Answers:

• Generaters META Description for your site based on content.

• Gives you insight into how users reach and behave on your site.

• Determines the FOLLOW / NOFOLLOW needs of your site based on redundancy.

• Generates META Keywords for your site based on content.

• All of these

59. A breadcrumb:

Answers:

• is an error you get when a page cannot be found.

• is a row of internal links at the top or bottom of the page that allows visitors to quickly navigate back to a previous section or the root page.

• is pieces of information a search engine spider collects when crawling your site

• is a form of navigation that should never be used.

60. Which program lets Google know if you are using an XML Site Map?

Answers:

• Google AdWords

• All of these

• Google Analytics

• Google Webmaster Tools

• Google Website Optimizer

61. What are the most popular search engines in China and Russia respectively?

Answers:

• Baidu and Yandex

• Google and Bing

• Yahoo and Google

• Baidu and Google

• Google in both countries

62. What type of redirect gives you the most credit in terms of SEO?

Answers:

• 301 (‘Moved Permanently’)

• Java Refresh Script

• Meta Refresh Tag

• 302 (‘Found’ or ‘Moved Temporarily’)

• None of these redirects provide benefit.

63. How can you communicate additional information about an image to a bot?

Answers:

• Provide descriptive text about the IMG in the main BODY text.

• All of these

• Use the ALT attribute in the IMG tag.

• Add a text layer inside the image in Photoshop.

• Include a CAPTION next to the IMG tag.

64. What does Google use in a listing to describe your web site?

Answers:

• META tag description information.

• A relevant section of a page’s visible text.

• All of these

• The site’s description in the Open Directory Project.

65. How many H1 titles is considered optimal on a webpage?

Answers:

• Two. One attached to the logo linking to the homepage and one for describing the main content

• One, describing the main content of the webpage.

• There’s no SEO-cases proving anything here.

• It depends on the content.

66. Using long tail keywords is considered bad SEO practice.

Answers:

• False

• True

67. What does EMD mean?

Answers:

• Ecommerce Marketing Domain

• Easily Marketed Domain

• Exact Match Domain

• e-Marketing Domain

• None of these

68. What does Google use to “name” your web page in its search listing?

Answers:

• The Domain Name.

• The information in the META description of the page.

• The information in the TITLE tag of the page.

• The file name of the page.

69. Which is not a critical element to ranking well in Google Local/Maps/Places search?

Answers:

• Ratings and reviews from Google Places users

• Having at least 500 friends on a prominent Social Media site like Facebook, Pinterest, etc.

• Registration/Verification with Google Local/Places

• Proximity to centroid and match on local phone number/address

70. Which activity is NOT considered to be a page optimization method?

Answers:

• Directory submission

• Putting keywords in the title tag

• Using the H1 tag

• Making hyperlinks with your keywords in them

71. What do the acronyms PA, DA, and PR stand for?

Answers:

• Page authority, domain authority, page rank

• Personal authority, domain authority, parked rename

• Page age, domain age, page rank

• Page authority, domain age, page rank

72. Which form of redirect/meta tag will transfer the most authority to the directed page?

Answers:

• Canonical

• 303

• 301

• 302

73. If you have just made a web site live, what is the easiest way to see if it has been indexed by Google?

Answers:

• Install Google Analytics

• Search Google for site:example.com

• Use any Rank tracking tool

• Search for the main keyword

• Register the site for Google Webmaster Tools

74. True or False: A site map is a simple page on your site that displays the structure of your website, and is only intended for human visitors.

Answers:

• True

• False

75. Which of these do NOT affect your personal Google search results when you are logged in to a Google account

Answers:

• Your Facebook ‘likes’

• Your Google circle’s +1s

• Your Google +1s

• Your previous clicks on Google results when logged in

• Your location

76. What does SEO mean?

Answers:

• Search Engine Optimization

• Search Engine Organics

• Searching and Engaging Online

• Successfully Engaging Online

77. What do you enter in the robots.txt file to block a specific .html page on your site?

Answers:

• NOINDEX: /filename.html

• Disallow: filename.html

• Exclude: /filename.html

• Disallow: /filename.html

• Block: /filename.html

78. In Google Adwords, which following factors best determine a higher ad position than your competitors targeting the same keywords.

Answers:

• bid amount, keyword relevance, quality score and landing page experience.

• estimated keyword traffic, total campaign budget and maximum keyword bid.

• ad tagline containing high traffic keywords combined with high keyword bid amount.

• targeted and highly relevant landing page with a higher Alexa ranking than your competitors.

79. SEO techniques offer a guaranteed method of appearing as the first listing on an unpaid search engine listing

Answers:

• True

• False

80. What was the main difference between the Panda and Penguin Google algo changes?

Answers:

• Panda was aimed at cloaking. Penguin was aimed at misuse of robots.txt files.

• Panda was aimed at link factories. Penguin was aimed at duplicate content.

• Panda was aimed at poor quality content and user experience. Penguin was aimed at a range of black-hat techniques.

• Panda was aimed at keyword stuffing. Penguin was aimed at paid links above the fold.

81. Google search results will display up to how many characters of a page’s meta description?

Answers:

• 205

• 105

• 70

• 156

82. Which statement about 404 pages is true?

Answers:

• You should allow search engines to index your 404 pages.

• You should design your 404 pages differently than your actual site design.

• A custom 404 page that kindly gives users back to a working page on your site can greatly improve a user’s experience.

• 404 pages should be vague and simple. A perfect message would be “Not Found”.

83. What do you enter in a robots.txt file single entry to apply the rule to all bots?

Answers:

• None of these

• Robot: *

• User-Agent: All

• Robot: All

• User-Agent: *

84. What do you enter in a robots.txt file to block a specific directory and everything in it?

Answers:

• Block: /directoryname/

• Block: /directoryname/*

• NOINDEX: /directoryname/

• Disallow: /directoryname/*.html

• Disallow: /directoryname/

85. What is cloaking?

Answers:

• Presenting different content to search engines than to users.

• Providing HTML text for search engines but showing image based text in images or Flash to users.

• All of these

• Making text match the background color to try to influence search engines without actually showing the text to users.

86. What do you enter in a robots.txt file to prevent the crawling of an entire site?

Answers:

• Block: All

• Block: *

• NOINDEX

• Disallow: /

• Disallow: All

87. What would happen if you searched Google for site:example.com “some text here”

Answers:

• It would list any web pages that contained the exact words “some text here”

• It would list any web pages that contained the words “some”, “text” and “here”

• It would list only web pages on example.com that contained the exact words “some text here”

• It would list any web pages on example.com that contained the words “some”, “text” and “here”

• It would list any web pages that contained the words “some”, “text” and “here” and links to example.com

88. What are “doorway” pages?

Answers:

• Designed to achieve higher search engine ranking for a particular phrase

• Something that can get your site removed from Google

• Multiple pages optimized for specific keywords or phrases

• Funnel users to a single destination page

• All of these

89. What percentage of users ignore the paid ads, focusing on the organic results?

Answers:

• 70-80%

• 40-50%

• 50-60%

• 20-30%

• 30-40%

90. Which of these meta-data types is the LEAST important to Google for ranking, indexing or display purposes?

Answers:

• meta name=”description”

• meta name=”robots”

• meta name=”googlebot”

• meta name=”keywords”

91. Of the following options which is the LEAST important area to include your target keywords?

Answers:

• Page Title

• Internal Links

• Meta Keywords

• Body Copy

92. What does LSI stand for?

Answers:

• Latent Semantic Indexing

• Leading Searchers to Indexing

• Latent Search Indexing

• Leading Search Engines to Indexing

93. How do you eliminate duplicate content from being indexed by Google?

Answers:

• It is impossible to create duplicate content.

• Use canonical tags where applicable.

• Use 302 redirect

• You must delete duplicate content manually.

94. Which of the following statements is true regarding natural vs. artificial inbound links?

Answers:

• Artificial links increase gradually as referral sites add links one by one over time; natural links can sprout in great numbers all of a sudden.

• Natural Links have anchor text that varies. Artificial links have anchor text that is uniform or identical to one another.

• Natural links mostly have identical anchor text while artificial links vary in anchor text.

• Natural links are made up of earthy, organic materials. Artificial links are man-made out of plutonium and titanium.

95. In on-page optimization, where should you NOT use your target keyword?

Answers:

• In the H1 tag of the page.

• In the anchor text of a link on the page.

• In the body text of the page.

• In the ALT tag of an image on the page.

• In the TITLE tag of the page.

96. In the robots.txt file, what does the “Disallow:” line do?

Answers:

• Stops all robots from searching your site.

• Removes secure socket layer functioning from the URL.

• Tells what robot you want to block from your URL.

• None of these

• Tells the robot what URLs not to scan.

97. From a purely ranking perspective, the value of an incoming link is not affected by the number of outgoing links on the same Web page.

Answers:

• True

• False

98. Aside from the order listed, how does Google emphasize the possible relevance of a web site?

Answers:

• By italicizing the search query keywords in the title.

• By bolding the search query keywords in the title and description.

• By italicizing the search query keywords in the description.

• By underlining the search query keywords in the title and description.

• None of these

99. How do you control where robots go and what they do in your web site?

Answers:

• Use the INDEX / NOINDEX META commands

• Use the FOLLOW / NOFOLLOW META commands

• Use the robots.txt file

• Use all of these

100. In the robots.txt file, what does the “User-Agent:” section do?

Answers:

• Determines where the bot is coming from.

• Tells which robot the rule applies to.

• Identifies the domain hosting service of the web site.

• Records the URL of incoming traffic to the web site.

• None of these

101. Which of these is NOT something that you can use to improve your SEO?

Answers:

• Writing content for other people’s web sites that mention your brand but do not contain links to your site

• Buying expired domains that had a good level of traffic in your subject

• Using email marketing to contact other site owners

• None of these

• Using PPC to assess conversion rates of keywords

102. Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the webpage. What are these common words called?

Answers:

• Common words

• Non-indexable words

• Barrier words

• Stop words

• Slow words

103. Applying structured data provides what SEO benefit to an e-commerce site?

Answers:

• Search engines crawl your structured data more effectively to display more SERP listings of the merchandise in your site.

• Search engines prefer structured data over keywords in your meta tags.

• Structured data organizes your e-commerce content by category in your storefront for better organic search.

• Structured data creates a more comprehensive site map for search engines to better understand the content of your e-commerce site.

• Structured data provides additional product information to search engines and may appear in search results as rich snippets.

104. What directive would you enter in the robots.txt file to make a rule that affects all directories beginning with the word “page”?

Answers:

• /page$/

• None of these

• /page*/

• /page_*/

• /page?/

105. What is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a long tail keyword search?

Answers:

• Search engines do not pass on long tail search traffic to websites that rank high for shorter keyword searches

• There are fewer websites that have targeted such keywords

• There are more long tail searches than shorter keyword queries

• Search engines often pass on long tail searches to lesser known and new websites

106. What do you enter in the rule portion of a robots.txt file single entry to block .gif images from indexing?

Answers:

• Block: /*.gif

• NOINDEX: /*.gif

• Disallow: /*.gif

• Disallow: /*.gif$

• Disallow: *.gif

107. Which of these types of page content can Google NOT index?

Answers:

• Time’s Up!

Javascript

• Powerpoint slides

• Rich Text Format (.rtf) files

• Text in Flash files

• PDFs

108. What do you enter in the robots.txt file to remove all images on your site from Google Images?

Answers:

• User-Agent: Googlebot-IMG Disallow: /*

• User-Agent: Googlebot-Image Disallow: /

• None of these

• Robot: Googlebot-Images Disallow: /

• User-Agent: Googlebot-Image Disallow: All

109. What robot do you apply a rule to in the robots.txt file in order to block images from Google Images?

Answers:

• Googlebot-IMG

• Google-Imagebot

• Googlebot-Images

• Googlebot-Image

• GoogleImagebot

110. In what section of Google Webmaster Tools can you see the average keywords ranking of your website?

Answers:

• Search Queries > Keyword Ranking

• Optimization > Search Queries

• Traffic > Search Queries

• Keyword > Search Queries

111. How should text links within larger bodies of text be formatted for ease of use?

Answers:

• So that the links are noticably different from the other text.

• The text style of links match the text around it so that the content flows better.

• All of these

• By using CSS to remove text decorations like underlines.

112. Google did the “caffeine” roll-out to:

Answers:

• all of these choices

• help Google’s raw speed

• crawl websites 50% faster

• index sites faster

113. What do you enter in the robots.txt file to block indexing of all PDF files on your web site?

Answers:

• Block: /*.pdf$

• NOINDEX: /*.pdf

• Disallow: /*.pdf$

• Disallow: /*.pdf

• Block: /*.pdf

114. A backlink is….

Answers:

• any link that links to your page whether it is external or internal

• when you link to someone who has linked to you

• pressing the back button on your browser

• A link from an external site to your own site

115. Which of these meta-data types is the LEAST important to Google for ranking, indexing or display purposes?

Answers:

• meta name=”googlebot”

• meta name=”description”

• meta name=”keywords”

• meta name=”robots”

116. how many H1 tags are recommended per page

Answers:

• as many as you like it doesnt matter

• one

• one for each section on page

• three

117. True or False: SEO depends only on keywords for ranking.

Answers:

• True, ranking depends entirely on the detail of the keywords.

• False, keywords are just one element of SEO ranking.

• False, ranking depends on how many people have viewed your website.

• False, keywords are taken by many sites, so it doesn’t have a significant effect on rank.

118. What should you avoid when writing a description META tag?

Answers:

• Descriptions that have nothing to do with the actual page content.

• Generic descriptions like “My Web Page”

• Descriptions that are nothing but keywords.

• Descriptions that contain all of the visible text from the page.

• All of these

119. Which is a best practice for creating URL names?

Answers:

• Make your URL names longer to be more descriptive.

• Include session IDs in the URL name.

• Use incremental numbers to name each successive page.

• Use real words in the URL name.

• URL names don’t matter since they do not show up in search engines.

120. Which is more likely to have a positive impact on a page’s search engine rankings?

Answers:

• 10 links from 1 website with related content.

• 1 link each from 10 different websites with related content.

121. Finding the right keywords to target is critical to your online success. Which of the following strategies should be a part of your keyword selection process?

Answers:

• Choose specific, not generic keywords.

• Do a search on Google for your desired keywords. Review the top ranking sites to see if you can find additional keywords for which you’d also like your site to rank well for.

• Put yourself in your customer’s shoes by asking, “What problem does my product or service solve for my typical customer?”

• All of the choices.

122. How do you submit an XML sitemap to Google?

Answers:

• By emailing Google Support

• Using a Submitter tool

• Via Google Analytics

• Via Google Webmaster Tools

• You can’t. Google will crawl it for themselves.

123. What are the “best practice(s)” for the TITLE tags on your web pages?

Answers:

• Keep the TITLE tags short.

• Describe the actual contents on the page.

• Don’t stuff unnecessary keywords into the TITLE tags.

• All of these

• Give each page a unique TITLE tag.

124. Which of the following is a SEO best practice?

Answers:

• Choose a title that no relation to the content on the page.

• Use a default of vague title like “Untitled” or “New Page 1”.

• Choose a title that effectively communicates the topic of the page’s content

• Skip the title tag all together.

125. How long does it take to rank #1 with Google

Answers:

• Next Month

• Depends on various factors

• Next Year

• Overnight if you’re willing to pay

126. What is the meaning of the term “H1” tag?

Answers:

• It stands for Heading Level 1.

• It stands for Highly Important.

• It stands for “First Header.”

• Its origins are not known.

127. Why is the ‘alt’ attribute important for SEO?

Answers:

• Allows you to specify what pixel size you want the image to be indexed at.

• Provides a more optimized page to be given to crawl bots.

• Helps web pages load faster by rendering text instead of images.

• It can give you “link juice”.

• Helps search engines understand content in an image.

128. Why are meta tags important in relation to SEO?

Answers:

• Because a search engine may use them as snippets for your pages.

• Because search engines will ignore your site completely without them

• Because your site won’t be W3C compliant without them.

• Meta tags aren’t important in relation to SEO.

129. How many H1 titles is considered optimal on a webpage?

Answers:

• Two. One attached to the logo linking to the homepage and one for describing the main content

• One, describing the main content of the webpage.

• It depends on the content.

• There’s no SEO-cases proving anything here.

130. The definition of “thin” content is…

Answers:

• content on the health and fitness niche

• pages that get indexed quickly in Google

• Low quality pages or shallow pages with little content

• high quality pages that search engines like

131. Google’s Panda, Penguin and Hummingbird search algorithm updates are a move by Google to

Answers:

• show only W3C validated XHTML and HTML5 sites in SERP’s.

• show sites with relevant, original, high-quality content in search results.

• make SEO difficult to accomplish due to encrypted search term results.

• punish and eradicate all Affiliate Marketing sites.

• police the web of black hat marketing techniques.

132. Which is more likely to have a positive impact on a page’s search engine rankings?

Answers:

• 3 links each from 7 sites

• 10 links from 1 site

• 5 links each from 5 sites

• 10 links each from 10 different sites

133. What should you do when designing the links on your site to improve a robot’s ability to search and index your site?

Answers:

• Include static text links that can reach each page in your site.

• Design your graphic rollover buttons to be controlled by CSS instead of JavaScript.

• Don’t use rollover buttons, just use single graphic images for your buttons.

• Don’t use animated buttons, just use single frame graphic images for your navigation.

• Use animated GIFs instead of Flash buttons when you want to add animated effects to your navigation.

134. URL’s with words that are relevant to your site’s content and structure are friendlier for visitors navigating your site. With that, you should:

Answers:

• use lengthy URLs with unnecessary parameters and session IDs

• use excessive keywords like “baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.htm”

• choose generic page names.

• create a simple directory structure that organizes your content well.

135. What type of redirect gives you the most credit in terms of SEO?

Answers:

• Java Refresh Script

• None of these redirects provide benefit.

• 302 (‘Found’ or ‘Moved Temporarily’)

• Meta Refresh Tag

• 301 (‘Moved Permanently’)

136. How many outgoing links should you generally have in an article of 800 words?

Answers:

• no limit, use as many links as possible

• maximum 3 links, 1 external, 2 internal

• no links are required for SEO

• a link in each sentence

137. What does Google use in a listing to describe your web site?

Answers:

• META tag description information.

• The site’s description in the Open Directory Project.

• All of these

• A relevant section of a page’s visible text.

138. Which of these do NOT affect your personal Google search results when you are logged in to a Google account

Answers:

• Your previous clicks on Google results when logged in

• Your Google +1s

• Your Google circle’s +1s

• Your location

• Your Facebook ‘likes’

139. Which statement about 404 pages is true?

Answers:

• You should allow search engines to index your 404 pages.

• You should design your 404 pages differently than your actual site design.

• 404 pages should be vague and simple. A perfect message would be “Not Found”.

• A custom 404 page that kindly gives users back to a working page on your site can greatly improve a user’s experience.

140. What would happen if you searched Google for site:example.com “some text here”

Answers:

• It would list any web pages that contained the exact words “some text here”

• It would list any web pages on example.com that contained the words “some”, “text” and “here”

• It would list only web pages on example.com that contained the exact words “some text here”

• It would list any web pages that contained the words “some”, “text” and “here”

• It would list any web pages that contained the words “some”, “text” and “here” and links to example.com

141. Building responsive website helps to gain higher back-links from the third party sites?

Answers:

• True

• False

142. Paid search result of Google helps to improve overall website usability.

Answers:

• True: It helps to increase visits on a website, hence, help improve usability

• False: Organic search result helps to improve website usability

• False: Paid search result has nothing to do with website usability

143. Google did the “caffeine” roll-out to:

Answers:

• index sites faster

• crawl websites 50% faster

• help Google’s raw speed

• all of these choices

144. Which of the following image file types can be indexed by Google?

Answers:

• TIFF

• RAW

• WEBP

• PNG
145. Which of the following correctly describes what are considered to be “Doorway pages”?
Answers:
• Pages with a permanent redirect(301) to an external page with relevant content.

• Pages especially designed to link partner sites.

• Sets of poor-quality pages where each page is optimized for a specific keyword or phrase.

• None of these.
146. What would be the impact of meta keywords on Google’s ranking algorithm?
Answers:
• Meta keywords are not used by Google.

• Multiple meta keywords may bring better results in SERP.

• Google encourages the use of a single meta keyword for each page.

• Multiple meta keywords get penalized by Google.
147. Which of the following best describes the practice of “Google Bowling” from a negative SEO context?
Answers:
• Increasing the organic search ranking of a particular website or page by pointing hundreds or thousands of links at it, using very specific anchor text.

• Knocking a competitor out of the search results by pointing hundreds or thousands of low trust, low quality links at their website.

• Making a search engine believe that another website exists at a given URL.

• Using words which were traditionally associated with low quality content that caused search engines to want to demote the rankings of a page.
148. Which of the following HTTP headers tells search engines when content has been changed since the site was last crawled?
Answers:
• If-Modified-Since

• Last-Modified

• ETag

• Server
149. Which of the following is not a valid goal type from the perspective of Google Analytics?
Answers:
• Destination

• Duration

• Pages/Screens per visit

• Conversions
150. Which of the following best describes a blog “TrackBack”?
Answers:
• An automated notification that a website mentioned another website; it is a built-in feature on most popular blogging software programs.

• A link from one website to another. It is also called an inbound link.

• A method used to break a page down into multiple points on the web graph by breaking its pages down into smaller blocks.

• It is a method for tracking visitors on a website.
151. Which of the following practices are allowable under Google Webmaster Guidelines?
Answers:
• Using automated programs or services to create links to a site.

• Links with optimized anchor text in articles or press releases distributed on other sites.

• Forum commenting with optimized links in the post or signature.

• Advertising links that use the nofollow attribute.
152. Please choose which of the following tool belongs to the Bing Search Engine?
Answers:
• Keyword Planner

• SEO Analyzer

• Object Browser

• Open Graph Debugger
153. Which of the following rich snippet formats are supported by Google? Select all that apply.
Answers:
• Microdata

• Microformats

• Data Highlighter

• RDFa
154. Which of the following is not a valid method for verifying site ownership on Google?
Answers:
• HTML file verification

• Meta tag verification

• Google Analytics code verification

• None of these.
152. Which of the following statements is true about Sitemaps?
Answers:
• If a site is accessible on both the www and non-www versions of its domain, a separate Sitemap for each version must be submitted.

• A Sitemap file must contain no more than 50,000 URLs and must be no larger than 50MB when uncompressed.

• A Sitemap file should be specified under the following XML namespace: xmlns=”http://www.google.com/schemas/sitemap/0.9″.

• Google only accepts Sitemap files in XML format.
153. Which of the following HTML attributes can be used to provide descriptive text for site assets that a search engine crawler doesn’t typically recognize?
Answers:
• DESC

• ALT

• TEXT

• ROBOT
154. Which of the following practices may improve the Domain Authority rank of an automobile trading website?

A: Submitting the website to all directories that are available.
B: Getting backlinks from auto-niche blogs.
C: Getting backlinks from fashion-niche blogs.
D: Using Robots to post on forums.
E: Manually posting at least 50 comments/day.
Answers:
• A, D and E

• B

• B, D and E

• All of above.
155. Which of the following is an example of “Cloaking”, which is considered a “black hat” SEO technique?
Answers:
• Sending a visitor to a different URL than the one they initially requested.

• Locating text behind an image.

• Serving a page of HTML text to search engines, while showing a page of images or Flash to users.

• Using CSS to position text off-screen.
156. Which is the correct usage of the Keyword Planner Tool in order to get a Phrase Match search volume for “New York hotels”?
Answers:
• New York Hotels

• “New York Hotels”

• [New York Hotels]

• ?New York Hotels
157. Which of the following statements is true about the effect of page load times to a page’s ranking in Google’s search results?
Answers:
• Page load times affect a page’s ranking, and is given the same importance as a page’s relevance to the search query.

• Page load times affect a page’s ranking, but is given lesser importance compared to a page’s relevance to the search query.

• Page load times do not affect a page’s ranking.

• Google gives up on crawling a page if its load time is greater than 5 seconds.
158. Which of the following is true about Google’s treatment of keyword density in a given page?
Answers:
• Keyword density is no longer being considered by Google’s search algorithms.

• Targeted keywords should be used as frequently as possible in a page to maximize PageRank.

• Artificially increasing keyword density offers diminishing returns and may be penalized for “keyword stuffing” if taken too far.

• None of these.
159. Which of the following examples are considered by Google as “auto-generated” content? Select all that apply.
Answers:
• Text translated by an automated tool without human review or curation before publishing

• Text generated from scraping Atom/RSS feeds or search results

• Text generated by the website’s content management system

• Text generated using automated synonymizing or obfuscation techniques
160. Which of the following are recommended actions to take when a website is penalized by an “Unnatural links to your site” Manual Action from Google? Select all that apply.
Answers:
• Removing old content from the site.

• Preventing links that violate Google’s guidelines from passing PageRank.

• Using the Google Webmaster Tools to disavow any offending links that the site management isn’t responsible for.

• Requesting reconsideration of the site from Google.

 

Posted by SEOist Salman

Powered by www.GetcoIT.Com

Divert More Traffic
For Your Website

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh